torsdag 14 juli 2016

Fler borde odla sin egen mat

Hej kära bloggläsare!

Blir så glad av att Ni tar Er tid att läsa min blogg. Det värmer i hjärtat och jag hoppas kunna ge Er inspiration i vardagen.

Nu växer det för fullt i trädgårdslandet och i pallkragarna! Så underbart att kunna äta sin egen mat. Det är verkligen något som fler borde göra. Egenodlade grönsaker smakar betydligt bättre och framförallt mycke mer. Här ser Ni en del av vår dill, persilja och sallad. Dillen och persiljan skördar jag under hela sommaren när den blivit lagom hög (ca 15-20 cm) och sen fryser jag in det som inte jag använder samma dag. Salladen däremot används direkt till maten, på smörgås osv.

Tomater i olika former och färger är lätt och roligt att odla. Jag driver upp egna planter på våren och planterar sedan om i större och större krukor allt eftersom de växer. Tomater är perfekt att göra inläggningar på som sedan kan avnjutas under hela vintern. Och som vanligt är de ju perfekta i sallader och även att grilla.

Paprikor och chili är något som blivit poppis att odla de senaste åren. Här är en paprikasort som ger avlånga röda paprikor när de är klara att skörda. Jättegott på en ostsmörgås och det man inte gör av med gör man enkelt en inläggning av. Perfekt att ha på vintern eller varför inte ta med som gåbortpresent.

Ha nu en fortsatt fin dag, så hoppas vi att det snart blir lite mer sol och framför allt värme. Tycker det är allt för kallt denna sommaren tyvärr.

Kram
Esther

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar